Направихме анкета с над 2600 ученици от 18 училища, след това

...
Направихме анкета с над 2600 ученици от 18 училища, след това
Коментари Харесай

Георги Иванов: Изработили сме правила за действие при кибертормоз

Направихме анкета с над 2600 ученици от 18 учебни заведения, по-късно организирахме семинар с учители, психолози, педагогичен съветници, УНИЦЕФ, Българска академия на науките и други. Участниците бяха разграничени на групи и бяха подготвени по какъв начин да реагират, когато има принуждение над тях. Най-важното е децата да се научат да приказват и да има чуваемост. Това заяви Георги Иванов, държавен специалист в Държавната организация за протекция на детето.

Преди три седмици имахме случай, когато тийнейджърка бе заявали в мрежата, че ще направи обществено самоубийство. Реакцията на ГДБОП - изпратих им данни и единствено след 1 час реагираха. Казвам това, с цел да видите, че всичко, което вършим, работи. на сина ми постоянно съм казвал - всичко е проследимо, всичко може да се разбЕре и да се предотврати. 
-->
Важно е да имаме разговор, да се вижда, че нещата вървят напред. Защото в случай че стане нещо, постоянно се споделя - какво прави страната. Нашият отдел, който е интернационален, е от 4 индивида и отново разрешиаваме по доста случаи - деца жертви на трафик, подложени на кибертормоз, продадени. 

Направихме още една анкета във Варна със съдействието на кмета Иван Портних, която обхвана над 1200 ученика. Резултатите от една страна са неприятни, от друга - обнадеждаващи. В първата анкета над 40% от децата бяха споделили, че познават хора с подправена самоличнвост, 30% получават оферти за срещи с хора, които не познават. 67% се обръщат към родителите си, когато имат проблем. Над 10% от децата алармират на държавната гореща линия. 

Изработили сме доста ясни правила по какъв начин се работи при всяка обстановка. Създадохме методически правила, разпратени до всички учебни заведения, какви стъпки да се създадат при поръчка за кибертормоз. Затова най-важното е да има чуваемост.

Предвидили сме образования в още 3 района на страната. Ако в Израел има 15% попречване на сходни закононарушения, у нас са 4%. Но въпреки всичко това са избавени деца. Когато има по-сериозни закони, този тип закононарушения ще намалеят. За мен похищението към личността дали физичести или виртуално, е еднообразно. 

Всеки път, когато има контузия в стадиите си от развиването и в бъдеще се срещне с сходна обстановка, това се отразява. 

Ако детето се почувства излъгано, неодверието, страхът, параноята остават вечно. 

Надявам се да продължим с Черноморска академия с образованията. Това са дребни стъпки, само че се прави нещо в тази тенденция, сподели Георги Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР